Gratis hemsida bäst i test! Topp 5 program för att skapa en egen hemsida

gratis hemsida bäst i testVill du skapa en gratis hemsida – snabbt, enkelt och utan att behöva några komplicerade tekniska färdigheter?

Nu år 2020 så är det faktiskt möjligt.

Och professionella hemsidebyggare har börjat hata de här tjänsterna eftersom det gör det svårare för dem att kräva flera tusen kronor för att bygga en hemsida.

Med följande 5 tjänster kan du skapa en egen hemsida helt gratis på bara några minuter.

Det är perfekt för frilansare, småföretagare och andra individer som vill ha sin egen hemsida. Som du vet så är det ett måste att ha en hemsida nu för tiden – även för vanliga verksamheter, såsom caféer, restauranger, frisörer, yogainstruktörer och så vidare.

Föreställ dig det här:

Du är från Stockholm och kör genom Uppsala när du kommer på att du behöver klippa dig innan du kommer fram. Du kommer knappast ringa Gula Sidorna för att hitta en frisör. Du kommer troligen att ta fram din telefon och Googla upp en frisör i Uppsala.

Så att ha en stark webbnärvaro är en bra idé och det räcker med en gratis webbsida. Och om du vill ha en sida som ser riktigt professionell ut, för samma pengar som du lägger på kaffe på en månad så är det möjligt, då får du din egen .se domän och professionella e-mailadresser som: dittnamn@dittföretag.se.

Låt oss gå igenom vår gratis hemsida bäst i test –lista. Vi har 5 alternativ för dig, det är bara att välja den som passar dina behov bäst och testa själv. Alla tjänster på listan har moderna och responsiva hemsidor som fungerar perfekt på mobiler, surfplattor och datorer.

1. Webnode.se – Gratis hemsida med professionellt utseende snabbt och enkelt (det finns även bra erbjudanden på .se domäner)

Webnode är ett internationellt företag som erbjuder ett gratis hemsideprogram på svenska – och många andra språk. Troligen det bästa alternativet för dig som vill göra en snygg hemsida snabbt och enkelt.

Det fungerar så här:

 1. Du registrerar dig på https://www.webnode.se (klicka för att öppna i nytt fönster). Du behöver bara ange e-mailadress och ett nytt lösenord.
 2. Välj en design-mall för din hemsida (oavsett om det är ett konsultföretag, café, massage eller annat så finns det mallar som passar dina behov).
 3. Lägg till din egen text och dina egna bilder för att anpassa din hemsida.

Det finns många färdiggjorda hemside-mallar att välja från – och vilken du väljer beror på vilken sorts verksamhet eller projekt hemsidan är menad för. Så du behöver inte använda din kreativa energi för att skissa fram en design för din hemsida.

Gratis hemsida bäst i test

När du är färdig med att anpassa din hemsida så kan den läggas upp på internet direkt och URL-adressen kommer att se ut så här: https://ditt-val-av-namn.webnode.com

Alla hemsidor gjorda med Webnode kommer att vara SSL skyddade, vilket du kan se genom att det finns ett ”s” i ”https” i webbadressen!

Det är helt gratis så länge du vill, men om du bestämmer dig för att uppgradera till betal-versionen så kommer du att få bort reklamen som syns längst ner på sidan. Om du väljer det billigaste paketet: MINI (49 kr per månad) så får du en gratis .se domän i ett helt år!

Men innan du ens funderar på att köpa något, gå in och bygg en gratis hemsida på Webnode.se!

Läs också vårt Webnode omdöme!

 

2. Wix – En avancerad tjänst för att skapa hemsida gratis

Wix.com är en väldigt populär tjänst för att skapa din egen hemsida gratis och enkelt. Den har många funktioner, såsom webbshop, ett bokningssystem där kunder kan boka in sig hos dig, chattfunktion för hemsidebesökare med mera. Över 100 miljoner människor världen runt har redan byggt sina hemsidor med Wix. Och det bästa är att dessa hemsideprogram även är tillgängliga på svenska.

gratis webbsida wix

Bara registrera dig på Wix.com antingen med din email-adress, Facebook eller Google-login. Du kan sedan välja en hemside-mall och börja lägga till din egen text och dina egna bilder.

Hur Wix skiljer sig från Webnode är att det är en mycket mer avancerade hemsidebyggare och Wix har högre priser på deras betal-paket. Du kommer ha fler valmöjligheter att redigera din hemsida – vilket kan vara lite förvillande om man inte är en tekniskt lagd person.

En gratis webbsida från Wix har några få men synliga reklambanners som visar att hemsidan byggts med hjälp av Wix – en på botten av sidan och den andra i hörnet längst upp (när man surfar på dator).

Med gratisversionen kommer din hemsidas URL-adress att se ut ungefär så här: https://info218841.wixsite.com/ditt-val

Om man skall vara ärlig så ser inte URL:n särskilt bra ut men om du vill lägga till din egen domän eller köpa en så finns det många betal-alternativ från ungefär 35 kr upp till runt 180 kr per månad – beroende på vilka funktioner du behöver.

Gå in och testa själv: Wix.com

..eller läs vårt Wix.com recension!

 

3. Weebly – vårt 3:e bästa program för att skapa egen hemsida

Weebly kniper tredjeplatsen i vår gratis hemsida bäst i test –lista. Det är ett amerikanskt företag men deras hemsidebyggare finns även på Svenska (och flera andra språk).

Den har många snygga och rena minimalistiska design-mallar för hemsidor att välja mellan. Du kan enkelt registrera dig med din e-mailadress, Facebook eller Google-konto och börja skapa din hemsida.

skapa en gratis hemsida

För att hålla det kort: om du är en mode, konst, kreativ person eller verksamhet som riktar dig mot en internationell marknad så är Weebly troligen det bästa valet för dig!

I gratisversionen kommer din hemsidas URL-adress att se ut så här: http://ditt-val.weebly.com och din hemsida kommer att ha en liten Weebly-reklam längst ner på sidan.

Om du uppgraderar till deras betal-paket så kan du köpa en .com, .net eller .org adress. De svenska .se domänerna går inte att köpa genom Weebly men du kan köpa en på egen hand och sedan länka ihop den med din Weebly-hemsida.

Weebly har 4 olika priser beroende på hur många och vilka funktioner du behöver:

 • Starter: $8 per månad – bra bas för personliga hemsidor
 • Pro: $12 per månad – bra för vanliga företagshemsidor
 • Business: $25 per månad – bra för webbutiker
 • Performance: $38 per månad – bra för riktigt seriösa webbutiker

Notera att: innan du lägger upp din hemsida, även om det är en gratis hemsida – så behöver du verifiera ditt konto genom att lämna ditt mobilnummer och genomgå en SMS-verifikation.

 Läs även: 7 tips att starta en webshop

4. Jimdo – Ett lättanvänt program för att skapa egen hemsida

Jimdo är ett tyskt företag med ett program som låter dig göra en hemsida. Det fungerar ypperligt bra för frilansare, artister och bloggare.

skapa hemsida gratis

I gratisversionen kommer din URL-adress att se ut så här: https://ditt-val.jimdo.com, det kommer även att synas en liten Jimdo-reklam längst ner på din hemsida.

Om du vill få bort jimdo.com i din URL-adress och få bort reklamen så finns det naturligtvis betal-paket tillgängliga för nedanstående priser:

 • JimdoPro: 6,5 €/månad (ett baspaket för småföretagare, bloggare, frilansare och kreatörer – plus en liten webbutik med basfunktioner)
 • JimdoBusiness: 15 € /månad (avancerat paket med webshop som har alla funktioner du behöver för kraftfull webbutik)

Jimdo har även en mobilapp för Android och iOS. Den låter dig redigera text, lägga till nya foton och skriva blogginlägg. Den kan vara värd att testa om du reser med bara din smartphone och vill skriva ett nytt blogginlägg på plats medan du är som mest inspirerad.

 

5. WordPress.com – Det bästa för bloggare! Och för att skapa en gratis hemsida.

De 4 ovan nämnda hemsidebyggarna är perfekta för statiska hemsidor till småföretag, frilansare, kreatörer osv. Men om ditt huvudsakliga fokus är att skriva blogginlägg och du inte vill betala för något så är ditt bästa val WordPress.com.

Du kan enkelt registrera dig med din e-mailadress och du kommer med en gång ha din egen WordPress-blogg – helt gratis.

URL-adressen till din blogg kommer att se ut så här: https://ditt-val.wordpress.com.

WordPress är den mest populära plattformen bland bloggare världen över, så om du är en ny bloggare är WordPress.com ett enkelt och bra sätt att lära känna WordPress utan att behöva betala någonting. Om du sedan vill ha din egen domän och bli mer seriös med ditt bloggande så kan du byta till en egen-hostad WordPress.org hemsida.

Notera att WordPress.com och WordPress.org är två olika saker. Men det är en lång historia så vi tar jämförelsen mellan dem i en annan artikel. Om du vill skapa din egen hemsida snabbt, enkelt och gratis, surfa in på wordpress.com och sätt igång!

Läs även: 3 tips för att start en blogg 2020!

Sammanfattning (och våra snabba topp-3 bäst i test)

Vad du behöver veta som småföretagare är först och främst att du inte behöver betala mycket för att få en professionell hemsida i dagens läge. Du kan använda vilken som helst av de här hemsidebyggarna för att skapa en professionell och snygg hemsida.

Så vilka är bäst i test idag?

Vi har klämt in våra 3 högst rekommenderade tjänster i den här listan – så välj snabbt en av de här tjänsterna för att skapa en gratis hemsida. Det tar bara några minuter att testa dem:

 1. Om du inte är särskilt teknisk och bara vill ha en hemsida snabbt och enkelt så rekommenderar vi Webnode.se (och även att uppgradera till MINI paketet för att få en gratis .se domän i ett år.)
 2. Om du behöver en mer avancerad hemsida med fler funktioner, så här Wix.com bäst.
 3. Om du främst skall blogga på din hemsida så är WordPress absolut bäst!

Om du redan har testat de här tjänsterna, vilket är ditt bästa program för att skapa en hemsida? Kommentera gärna här nedan!

4 thoughts to “Gratis hemsida bäst i test! Topp 5 program för att skapa en egen hemsida”

 1. Har har testat Wix och det är ett enkelt och bra system.. men det är väldigt trögt. Jag har en 100/100 lin! Har ni något svar så är jag tacksam.

 2. Webnode alla gånger!
  Superenkelt och lätt att bjuda in medadministratörer etc. Ett minus är att det inte är möjligt med redigering i mobilen. Annars bara plus!

  Håller på att lägga över min egen hemsida i detta nu (finns just nu hos Visma spcs).

 3. Har kämpat i snart ett år med WordPress utan att få till något vettigt. Säkert ett mycket kompetent program, men om man inte är en riktig nörd som vill grotta ner sig i timmar och dagar, då kan jag bara avråda: WordPress är alldeles för komplext och komöki9om man bara vill ha en snygg och enkel hemsida. Har därför precis börjat kolla på Wix, och kan bara konstatera att det är oerhört mer lättanvänt, framförallt mycket mer intuitivt. Tyvärr är det också dyrare. Plus en förfärligt ful webbadress i gratisversionen.

 4. Hejsan! Jag vill starta en hemsida och publicera min konst, främst för att lägga upp mina konstverk men också ha möjligheten att ta beställningar och sälja. Vilken hemsida skulle ni rekommendera? När jag läser alternativen låter det som nr 1 eller nr 3 skulle passa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *